Tisztelt Szülők!

Megérkezett az Oktatási Hivatal tájékoztatója a felvételi tanulói adatlapokon szereplő intézmények sorrendjének módosításával kapcsolatban.

Ami nem változott:

A középfokú felvételi eljárás során a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítani. 

– A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). 

– Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. 

– Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. 

– Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szereplő tanulmányi terület törlése sem.

Ami változott:

A kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében az eljárásrend az alábbiak szerint változott:  

– A módosító tanulói adatlapok előállítása és elektronikus megküldése (március 19. helyett) már a mai naptól megkezdhető. 

– A tanulmányi területek módosítására és a programban történő elektronikus megküldésére (március 23. helyett) 2020. március 25-én éjfélig lesz lehetőség. Ugyanakkor kérnénk, hogy a változtatásokat mihamarabb tegyük meg.

– A módosító tanulói adatlapok előállítását is az általános iskola szervezi meg. A KIFIR rendszerben kell előállítanunk a következő módon:

1. A lehető legrövidebb időn belül egyeztetünk a tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel. Ezért továbbra is kérjük, hogy minden érintett küldje el a módosítási igényét a honlapunkon már megadott bardosbartok.szilvia@halassyoliver.hu címre. A kötelező egyeztetés tényét ezekkel az e-mailekkel dokumentáljuk.

2. A módosítási igények egyeztetése után a megfelelő felületen a megfelelő módon adminisztráljuk a változtatásokat. 

3. Az adminisztrációt követően a módosított tanulói adatlapokat tanulónként a programban, elektronikus úton továbbítjuk. Ezzel érvényét veszti a korábban beküldött tanulói adatlap.

4. Postázni nem szükséges.

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy az elküldött e-mailekben szereplő adatok, kérések pontosak legyenek, mert a jelenlegi helyzetben ezek képezik a kötelező egyeztetés alapját.

Bárdos-Bartók Szilvia

intézményvezető – helyettes