Március 4-8-ig zajlott a Pénz7, azaz a Pénzügyi és vállalkozói témahét.

A Pénz7 programban minden alsó tagozatos osztály részt vett. Minden osztály bekapcsolódott az iskolai programokba is. Megnéztük a pénz-kiállítást, tanórákba beépítettük a pénz témát, és sokat beszélgettünk a gyerekekkel, korosztályuknak megfelelően, a pénzhez kapcsolódó fogalmakról.

A Pénz7 első 3 napján különféle jó cselekedetekért díszes tallérokat gyűjthettek tanulóink. Nagyon lelkesen és büszkén ragasztgatták gyűjtőikbe a megszerzett kincseket. Csütörtöki napon már nem csak növelhették a pénzük összegét, hanem a felkínált kuponokra, tárgyakra költhették el azokat. A vásárlást tervezés előzte meg. A mit szeretnék, és a mire van pénzem dilemmája, számolgatás mozgatta gondolataikat. Érdekessége volt a felkínált áruknak,  hogy csoportosan is vásárolhattak programokat, pl.: popcornos mozizást az osztályban.

Minden osztályban nagy sikerrel történt meg a vásárlás. Minden tanuló örömmel csomagolta el a szerzeményeit.

A kuponok beváltása következő héten kezdődött meg. Sokan élvezték a megvásárolt gyümölcssaláta finom ízét, úsztak meg egy (számukra rosszkor érkező) röpdolgozatot, vagy társasoztak, moziztak egy jót osztálytársaikkal.

Eredményes, élményt adó programot sikerült megszervezni a tanulóinknak.

Köszönjük a programot az ötletgazda Tvordy Beátának és az alsós munkaközösség minden tagjának!