Május 20-án Dunaújvárosban a Pannon Oktatási Központban rendezték meg az országos döntőt. Először egy ottani diáklány körbevezetett minket az iskolában. A gimnázium tetszett ugyan, de nem szeretnék magángimnáziumba járni.

A verseny első feladata az volt, hogy Power Pointban Ausztrália térképére kellett beilleszteni az adott időjárás „jeleit”. Ez a feladat viszonylag jól sikerült nekünk. A következő feladatban standokhoz kellett kimenni és eldönteni, hogy melyik országból származnak az asztalra kirakott ételek. Majd a stand falára kirakott híres épületekről kellett megmondani, hogy hol találhatók. Utolsó előtti feladat következett, melyben 8 oldalnyi kérdés várt ránk. Ezeket idő hiányában nem tudtuk befejezni. De nem állhattunk meg, mert jött az utolsó feladat, ahol a versenyzők által készített videókat megnéztük, majd az arra feltett kérdésekre válaszoltunk. Az eredmény pár perc múlva megszületett és az ajándék átvétele után rohantunk a buszhoz. Másfél óra után élményekkel, egy jó eredménnyel és ajándékokkal megrakodva otthon is voltunk!

Krnács Márk 7.b osztályos tanuló


A Barangoljunk verseny a 2016-ban indult útjára 7-8. osztályos tanulók számára. A földrajzi és informatikai feladatokat tartalmazó megmérettetés már a kezdetekben is online kiküldött majd így visszajuttatott selejtezőfordulókból állt. 2022-ben a verseny országos versennyé nőtte ki magát. Az értékes nyeremények miatt is vonzóvá vált a verseny, amelyre 36 csapat több mint 100 versenyzője nevezett az ország legkülönbözőbb pontjairól: Miskolc, Hévíz, Győr, Budapest, Hajdúböszörmény, Tiszavárkony, Siófok és természetesen a városi és környéki települések 7-8. osztályos tanulói jelentkeztek a teljesség igénye nélkül felsorolva.

Idéntől már multimédiás feladatokat is tartalmaz a verseny, a felkészítésben a TV2 műsorvezetője, Pachmann Péter is segített a csapatoknak. A nevezett 36 csapatból a selejtezőfordulók után a legjobb tíz csapatot hívtuk be a döntőre:

A döntőre a tanulók előzetesen egy rövid filmmel és egy környezetvédelem témában készített plakáttal érkeztek, majd az iskolában kellett még megoldaniuk különböző feladatokat, amelyek végén kialakult a verseny hivatalos végeredménye:

– 1. Passzátszél (tabletek)

2. Felfedezők (power bankok) EZEK VAGYUNK MI!!!!

– 3. Kémikus lányok (könyvutalványok)

A csapat tagjai: Földi Kevin, Krnács Márk és Nagy Patrik 7.b osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Bodnárné Böröndi Ágnes. A kisfilm elkészítésében segédkezett Révai Marcell is.

Gratulálunk!

Barangoljuk be a világot! Oklevél

Barangoljunk...