site_top
  • Iskolánkról
  • Alapítványunk
  • Aktualitások
  • Galéria
  • Hasznos oldalak
  • Elérhetőségek
content_top

Diákönkormányzat

Az iskolai demokrácia fontos fokmérője a diákönkormányzat működése. Minden osztály képviselteti magát a diákönkormányzat ülésein, elmondhatják véleményüket az iskolai életről, ötleteket, javaslatokat tehetnek. Véleményezhetik az iskolai dokumentumokat.

Iskolai rendezvények  (farsang, Pozsonyi nap) szervezői, lebonyolítói. Leginkább rátermett képviselőik kortárs-segítő képzésen, a kerület által szervezett felkészítő táborokban vehetnek részt. 

 Diákönkormányzatot segítő tanárunk Magát Tamás tanár úr. 

 

Határtalanul

A mi kis osztályunk (7.a), évfolyamtársainkkal együtt (7.b) részt veszünk egy öt napos Szlovákiai kiránduláson a Határtalanul program keretein belül.

Hogy mi is az a Határtalanul program?
Ez egy minden évben meghirdetett pályázat melynek célja, hogy a 7. évfolyamon tanuló diákokat Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyar lakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásokat támogasson.
A nem is olyan kicsi csapatunk,- harminc fő és három pedagógus – elsősorban a történelmi színhelyeket keresi fel. Diáktársaimmal együtt két – két fős csoportokba osztottak minket. Ezek a tanuló párok az adott helyszín történetét dolgozzák fel és mutatják be többieknek, amire mindenki buzgón készül. Majd esténként vetélkedők várnak ránk ahol megmérettethetjük tudásunkat.
Úti céljaink közé tartozik a Rákóczi - kripta ahol Rákóczi Ferenc és bujdosó társainak hamvait a dóm altemplomban helyezték el. Az Andrássy kastély, melyet az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere építettet Alpár Ignác tervei alapján. Valamint - hogy csak párat említsek - Beszterce bánya, a Szent Erzsébet domb, Oroszka, Selmec , Kassa, a Hernád szurdok s még megannyi nevezetes hely vár ránk a Szlovák felvidéken.
Nagyon kíváncsian várjuk már, hogy ott lehessünk! Visszaérkezésünk után majd beszámolunk élményeinkről!
Gaál Cintia 7.a

 

 

content_top